Sunteti in cautarea unui loc de munca? Trimiteti-ne CV-ul dumneavoastra!

10 Instrumente Tech ce va pot ajuta sa obtineti rezultate excelente in recrutare

Procesul de recrutare și angajare devine tot mai simplu … și mai complicat pe zi ce trece.
Cum este posibil? Un cuvânt: tehnologie. Ca recrutor, aveți opțiunea de a vă face munca mai ușoară utilizând toate instrumentele potrivite. Ele vă ajută să alegeți candidații potriviți și să eliminați costurile unei recrutări necorespunzătoare.
Cu toate acestea, tehnologia complică lucrurile și pentru dvs. Acum, avand posibilitatea de a alege dibtre atat de multe instrumente, cum alegi cele corecte? Dacă folosiți uneltele greșite, acestea nu vă vor ajuta să luați decizii bune de angajare.
Acest lucru înseamnă că este bine să ignorați tehnologia din cauza riscurilor cu care vine? Cu ajutorul instrumentelor tehnologice potrivite, procesul de achiziție și reținere a talentelor devine mai eficient. Trebuie doar să găsiți acele instrumente de tehnologie potrivite și veți fi pe drumul cel bun cu rezultate excelente de angajare.

1. Utilizarea extensiilor Chrome
Dacă ați putea avea doar un instrument pentru a găsi e-mailurile, numerele de telefon și profilurile sociale ale persoanelor de care sunteți interesat … oh ….chiar există un astfel de instrument.
Este o extensie Google Chrome numită Prophet. Ori de câte ori vedeți un profil LinkedIn atractiv, puteți folosi Prophet pentru a căuta mai multe informații despre acea persoană. Acesta vă va afișa profilurile Facebook, Google+, e-mailurile, telefoanele, blogurile, site-urile și tot felul de detalii pe care le-au distribuit sub numele lui.

2. Instrumente Tehnice de Productivitate
Strict Workflow, o extensie Google Chrome, vă ajută să organizați fluxul de lucru în secțiunile de creștere a productivității. Veți lucra în sesiuni de 25 de minute; după care veți lua o pauză de 5 minute. Asta e suficient pentru a obține răcorirea creierului tău și pentru a vă întoarce la treabă.
Google Calendar este un alt instrument de productivitate pe care recrutorul are nevoie cu siguranta. În plus, puteți explora aplicații pentru a face, cum ar fi Remember the Milk și Wunderlist. Când aveți obiectivele zilnice prezentate, veți fi mai inspirați să le atingeți.

3. Extensii de browser pentru blocarea distragerii atentiei
Navigați pe Facebook pentru noi candidați și dintr-o dată vă treziți ca sunteți în căutarea videoclipurilor cu pisici de pe YouTube timp de o jumătate de oră. Cu extensii de blocare a distragerii atenței, puteți împiedica acest lucru. StayFocusd este un astfel de instrument. Acesta va limita perioada de timp pe care vi se permite să o utilizati ți pentru distragerea atenției de la cautarile online.

4. Instrumente de creare grafică
Cum creați un anunț minunat de locuri de muncă? Cum dezvoltați un brand de angajator de succes care ar atrage talente? Conținutul este răspunsul. Dar trebuie sa fie intuitiv vizual.
Nu trebuie să angajați un designer grafic. Canva și Piktochart sunt instrumente excelente care vă ajută să creați ilustrații, bannere și postere în câteva minute.

5. Instrumente de distribuire a conținutului
Unde veți distribui tot conținutul pe care îl creați în numele brand-ului de angajator și atragerii de noi candidați? Social media, desigur. Dar gestionarea mai multor profiluri sociale va dura prea mult timp. Veți simplifica lucrurile dacă utilizați instrumente de tip Buffer sau Hootsuite care automatizează procesul de distribuire a conținutului.
6. Applicant Tracking System (ATS) = Sistemul de urmărire a candidatțlor / aplicanților
Acesta va procesa toate CV-urile trimise, lăsându-vă cele mai relevante pentru a le revizui. Căutați cuvintele cheie corecte și veți obține o selecție mai restrânsă de candidați.
Opțiunile de vârf pentru sistemele de urmărire ale candidaților sunt Jobvite, Newton și JazzHR.

7. Instrumente de planificare a interviului
Nu este ușor pentru un recruiter să programeze un interviu / o întâlnire la un moment dat care să funcționeze atât pentru ei, cât și pentru candidat. Cu Assistant.to și YouCanBook.me, instrumente de programare online, veți elimina inconvenientele. Veți împărtăși programul dvs. și veți permite candidatilor să programeze interviul în perioda de timp disponibil, care să funcționeze pentru aceștia.

8. Instrumente de management al procesului de recrutare
Fiecare recrutor are nevoie de un sistem care să li ajute să urmărească toți candidații. Acolo, veți face note de la primele impresii. Entelo este un astfel de instrument. Vă permite să creați profiluri întregi ale candidaților. Aceste profiluri vor indica prezența pe web, notele dvs. și toate informațiile pe care le colectați.

9. Instrumente de gestionare a e-mailurilor
Știți că ați avut un candidat foarte bun acum câteva luni, dar ați uitat numele lui și acum este imposibil să găsiți acel mesaj în dzordinea din Inbox, nu-i așa?
Aveți absolut nevoie de un instrument de gestionare a emailurilor. MixMax și Streak sunt opțiuni bune. Acestea vă permit să programați emailuri și să vedeți când oamenii vă deschid și vă citesc mesajele.

10. Instrumente de administrare Twitter
Pentru a obține întregul potențial de recrutare din Twitter, aveți nevoie de un instrument de gestionare care vă permite să vă conectați cu publicul țintă potrivit. TweetDeck este un astfel de instrument. Puteți să-l utilizați pentru a programa mesaje și conținut pentru a distribui și a căuta mesaje noi și influențatori prin conversații, subiecte și interese.

Da, există o mulțime de tehnologii de folosit. Toate aceste opțiuni pot fi copleșitoare. Dar gândiți-vă în acest fel: datorită tehnologiei, munca dvs. ca recrutor nu va deveni niciodată plictisitoare! Veți avea întotdeauna unelte noi de descoperit!

Recomanda-ne un prieten

Alte articole in Blog

URMARITI-NE PE SOCIAL MEDIA!

PARTENERI